Laserterapi

Laserterapi v. Karin Sundstrøm

Klinikken benytter den kraftige K-laser som med hele 15 Watt er den kraftigste på markedet

Hvad er Laserterapi?

Laserterapi, eller fotobiomodulation, er brugen af specifikke bølgelængder af lys (synligt rødt lys eller nær-infrarødt lys) til at skabe terapeutiske effekter. Disse effekter omfatter hur-tigere sårheling, smertelindring, forbedret blodcirkulation og formindsket hævelse. Laserterapi har været brugt i Europa af Fysioterapeuter, læger og sygeplejepersonale så langt tilbage som i 70erne.

Laserbehandling er smertefri. Den frigivne energi øger blodcirkulationen, trækker væske, ilt og næringsstoffer til det beskadigede område. Det skadede område vender tilbage til sin normaltilstand, så funktionen i det behandlede område genoprettes, og smerten mindskes.

Behandlingen er ikke ubehagelig. Ofte mærker man intet. Lejlighedsvis føles en mild, lindrend varme eller prikken. Områder med smerte eller betændelse kan kortvarigt efter en behandling være mere følsom, inden smertereduktion indtræder.

Den typiske behandling varer 3 til 9 minutter, afhængig af størrelsen af det område. der behandeles.

Det er bevist, at laserterapi stimulerer vækst og heling af væv i kroppen. Laseren accelererer helingsprocessen og mindsker betændelsestilstande, smerte og arvævsdannelse. Klasse IV laserterapi på hele 15 Watt, kan give rigtig gode resultater i behandlingen af kroniske smerter.

Laserterapi er effektiv ved:

 • Knæ,skuldre-,nakke og rygsmerter * Hælspore
 • Slidgigt * Helvedesild
 • Ledsmerter * Trigeminus neuralgi
 • Seneskader * Fibromyalgi
 • Hævelser og blodansamlinger * Brandsår
 • Forstuvninger * Venøse bensår
 • Muskelskader ( f.eks. Sportsskader) * Andre former for sår
 • Forskellige former for belastningsskader * Tennis/golf albuer
 • Triggerpunkter i muskulaturen * Smerter efter operation
 • Seneskedehindebetændelse * Væskeophobning
 • ( Karpal tunnel syndrom )
 • Musseskader * Genoptræning
 • Smertende diabetisk neuropati
 • Tennisalbue. Irriteret brusk på indersiden af knæskade

Akutte tilstande kan behandles dagligt, især hvis de er ledsaget af betydelige smerter. Mere kroniske problemer responderer bedre, når behandling gives 2 til 3 gange om ugen, aftagende til en gang hver uge eller hveranden uge afhængig af den opnåede effekt.

Det afhænger af hvilken tilstand, der behandles. For nogle akutte tilstande vil 1-6 behandlinger værer tilstrækkeligt. Tilfælde af en mere kronisk karakter kræver måske 10-15 (eller flere) behandlinger. Nogle tilfælde, som f.eks. alvorlig artritis (ledbetændelse), kan kræve løbende periodiske behandlinger for at kontrollere smerter.

Du vil ofte kunne føle en bedring (normalt smertereduktion) allerede efter den første behandling. Nogle gange vil der ikke kunne registreres en bedring ved de første behandlinger. Dette betyder ikke, at der ikke sker noget. Hver behandling er kumulativ, og i nogle tilfælde ses resultater derfor først efter 3 eller 4 behandlinger.

Laserterpi bruges ofter med andre former for terapi, herunder kiropraktik, fysioterapi, massage, elektroterapi og efter operation. andre behandlingsformer kan bruges sammen med laserterapi til at øge effekten af behandlingen.

Andre klinikker tilbyder en klasse 3 eller 3b laser, som har en udgangseffekt på kun ½ Watt, og da behandlingen er afhængig af den energi der lægges i vævet, skal de benytte op til 30 gange så lang tid til en behandling. Når vores behandling normalt vare 15-20 minutter, kan man hurtigt regne ud at der næppe lægges den samme energi ind med en klasse 3 eller 3b laser.

Kvalitetscertifikat

Certifikat fra Den Danske Kvalitetsmodel
Læs certifikat her