Vi tilbyder

Hvad er en kiropraktor?
En kiropraktor har en 5-årig universitetsuddannelse med speciale i at undersøge, behandle og forebygge smerter og problemer i led, muskler, nerver og skelet. Kiropraktoren er autoriseret af Sundhedsstyrelsen.

Kiropraktoren kan foretage røntgenundersøgelser og er i øvrigt uddannet til at afgøre, om smerter og problemer stammer fra andre mere alvorlige sygdomme, når diagnosen stilles.

Kiropraktoren er specialist i at frigøre kroppens led med specifikke tryk. Derudover bruger kiropraktoren andre behandlingsmetoder samt rådgivning, øvelsesvejledning og genoptræning. Det kan foregå i eget regi eller i samarbejde med andre.

Kiropraktorerne er de førende indenfor den videnskabelige forskning af ryg- og nakkelidelser i Danmark.

Hvad kan vi tilbyde?
Vores primære formål er at udøve kiropraktisk virke på et højt fagligt niveau. Desuden har vi et ønske om at være meget serviceminded, hvilket vil sige, at vi ikke vil acceptere venteliste for vore patienter. Derfor kan tidligere såvel som nye patienter, der henvender sig til klinikken, komme i behandling samme dag eller senest dagen efter henvendelse.

Vi behandler en bred vifte af patienter, som vi mener, der kan drage fordel af kiropraktisk behandling. Det vil ofte være funktionsforstyrrelser i bevægeapparatet omfattende rygsøjle, bækken, arme, ben og kæbe. Med funktionsforstyrrelser menes der typisk akutte eller kroniske smerter på grund af dårlig funktion fra bevægeapparatets strukturer så som muskler, sener, ledbånd eller knogler. Sådanne gener optræder enten som følge af forkerte belastninger – på arbejde eller i fritiden, eller fordi vævet i forvejen er svækket.

Kvalitetscertifikat

Certifikat fra Den Danske Kvalitetsmodel
Læs certifikat her

Laserterapi

Klinikken benytter en 15 watts K-laser, som er den stærkeste på markedet. Vores laserterapeut Karin Sundstrøm er certificeret i brugen af denne kraftige maskine.
Det er bevist, at laserterapi stimulerer vækst og heling af væv i kroppen. Laseren accelererer helingsprocessen og mindsker betændelsestilstande, smerte og arvævsdannelse. Klasse IV laserterapi kan give rigtig gode ressultater i behandlingen af kronisk smerte.

Vi benytter K-laser i de første behandlinger ved en ny akut patient, dette fremmer helingen kraftigt, og nedsætter væsentlig patientens akutte sygdomsforløb.

K-laser benyttes desuden med stor effekt ved:

 • Slidgigt
 • Forstuvning
 • Hælsporer
 • Muskelskader (f.eks. sportsskader)
 • Sårbehandling
 • Knæ-, skulder-, nakke-og rygsmerter
 • Ledsmerter
 • Seneskader
 • Hævelser og blodansamlinger
 • Forstuvninger
 • Forskellige former for belastningsskader
 • Triggerpunkter i muskulaturen
 • Seneskedehindebetændelse (Karpal Tunnel Syndrom)
 • Tennisalbue
 • Irriteret brusk på indersiden af knæskalle
 • Helvedesild
 • Trigeminus neuralgi
 • Fibromyalgi
 • Smertende diabetisk neuropati
 • Diabetiske fodsår
 • Barndsår
 • Venøse bensår
 • Væskeophobning
 • Smerter efter operation
 • Genoptræning
Forundersøgelse

Kiropraktoren indleder konsultationen med at optage patientens sygehistorie (anamnese), som det kendes fra egen læge. Man vil her tale om problemets omfang, udbredelse, indvirkning på dagligdagen, medicinforbrug og lignende. Dette gøres for at lokalisere problemet, således at kiropraktoren kan danne sig et helhedsindtryk af patienten.

Derved kan de rette undersøgelser iværksættes. Skønner kiropraktoren, at problemet ligger indenfor det kiropraktiske behandlingsområde, udføres en objektiv undersøgelse, der kan bestå af: neurologisk undersøgelse, ortopædisk undersøgelse, blodtryk og puls, undersøgelse af musklernes og ryggens bevægelighed og funktion evt suppleret med en digital røntgenundersøgelse, som kan udføres i klinikken uden ventetid.

Hvis man allerede har fået foretaget røntgenbilleder af det relevante område, bedes billederne medbringes eller De skal oplyse sekretæren om optagelsestidspunktet og sted, således at vi kan rekvirere dem.

Behandlingsrum

På baggrund af de objektive undersøgelser og anamnesen, fastslås problemets præcise karakter, og der stilles en diagnose. Viser det sig, at der kræves yderligere undersøgelser inden en endelig diagnose kan gives, kan kiropraktoren med patientens accept i samråd med patientens egen læge sørge for, at de relevante undersøgelser iværksættes.

Hvis årsagen til patientens gener ligger inden for kiropraktorens behandlingsområde, lægges en detaljeret behandlingsplan. Hvis det imidlertid skulle vise sig at være uden for vores fagområde, sørger vi for, at patienten kommer i de bedst mulige hænder.

Formålet med den kiropraktiske behandling

Målet med den kiropraktiske behandling er, at genetablere en normal funktion af kroppens led og muskler. Bevæger leddene sig normalt, vil der under normale omstændigheder ikke opstå sekundære irritationstilstande omkring nerverne (fx iskias-smerter) og muskulaturen vil ikke blive anspændt og øm.

Spændinger, smerter, ømhed, stivhed etc. er et tegn på at kroppen ikke fungerer som den skal, og lindringen kommer først, når kroppen er kommet i harmoni, og dermed igen fungerer optimalt.

Kiropraktisk behandling er altså ikke en direkte smertebehandling, men en behandling, der går ud på at finde årsagerne til generne, og derved på længere sigt blive disse kvit.

Behandlingen

Den kiropraktiske behandling består af en lang række forskellige muskel-, manipulations- og mobiliseringsteknikker, således at man kan normalisere funktionsforstyrrelser i led og muskler i rygsøjle, bækken, arme, ben og kæbe med hænderne – uden brug af medicin.

Behandlingen udføres altid så blidt som muligt og gør normalt ikke ondt, men føles ofte meget behagelig. Vi lægger stor vægt på samarbejdet mellem patient og kiropraktor, hvorfor patienten informeres grundigt under selve behandlingen, således at patienten kan føle sig helt tryg og dermed slappe af i muskulaturen, hvilket gør behandlingen langt mere behagelig.

Behandlingsformen varierer selvfølgelig noget, afhængig af den enkeltes konkrete problem, alder og almene tilstand.

Stabiliserende træning

Klinikken tilbyder stabiliserende træning. Patienter med tilbagevendende problemer i bevægeapparatet, hvor der instrueres i specifikke individuelt tilpassede hjemmeøvelser, som vægter stabilitet frem for styrke.
Øvelserne aktiverer bla. “korsetmusklerne”, som er de dybestliggende ryg- og bugmuskler og sigter mod bedre holdning og brug af lænd- og bækkenpartiet.

Desuden har vi et tæt samarbejde med et træningscenter i lokalområdet, hvor der bliver lagt stor vægt på den individuelle person og derfor gøres en dyd ud af individuel rådgivning.

Kondigrafen træning- og livsstilscenter.

Frederikssundsvej 304 · 2700 Brønshøj

Tlf. 38 282 282

Forebyggelse er en vigtig del af et behandlingsforløb, idet det desværre er ret almindeligt at få tilbagevendende problemer, når man først har fået en skade. Forebyggelse omfatter i særdeleshed træning.

Information og rådgivning

Da vi føler det er vigtigt at patienten selv har en forståelse for, hvorfor generne er opstået, gør vi meget for at illustrere dette.

Derudover lægger vi stor vægt på rådgivning, således at patienten selv kan tage affære.

Det viser sig nemlig, at det ofte er relativt simple ting, der skal ændres i hverdagen, for at minimere risikoen for at generne vender tilbage. Hvis dette realiseres, kan det gøre stor forskel på patientens fremtidige livskvalitet.

Spørgsmål

Hvordan opstår “knæklyden” der fremkommer under en manipulation?

“Knæklyden” fremkommer, fordi der opstår et vaccum i ledvæsken, når man går ind og laver bevægelse mellem 2 led hvis ledfladerne ligger tæt op ad hinanden, hvilket ofte er tilfældet i et fikseret led.

Findes der et patient klagenævn?
Ja, det gør der, og hvis der er noget patienten er utilfreds med, og som ikke ser ud til at kunne blive løst mellem behandler og patient, er det enhver borgers ret til at gå til Sundhedsvæsenets Patientklagenævn – PKN.

Ikke, at det skal gå hen at blive “amerikanske tilstande”, men det er bedre for alle parter, at man får en uoverensstemmelse belyst og få afklaret sagen.